דבש המופק מפרחי עץ ה Manuka שמקורו בניוזילד. מכיל חומר הקרוי גליאוקסאל (מסומל כ MGO+) אשר מספק פעילות אנטיבקטריאלית. עוצמת הדבש נמדדת לפי כמות תוצר עץ המנוקה (Unique Manuka Factor) המסומן כ UMF+. מוצר איכותי הינו בעל ציון 20 UMF+ ומעלה. ציון של 10 מתאר מוצר מוחלש שיכול להתאים לשימוש חיצוני, כמו בפצעים וכו’.
דבש | דבש מאנוקה | ממרח שוקולד אגוזי לוז | ממרחי שוקולד |
חמאת בוטנים | ממרח מיונז | מיונז עם שמן אבוקדו | ריבות וקונפיטורות |
חרדל | קטשופ | חמאת קוקוס | חמאת קשיו |