תפריט סגור

כורכומין / כורכום – Turmeric

כורכומין (Curcumin) הוא החומר הפעיל העיקרי בצמח הכורכום והוא מופק מקנה השורש של הצמח. הכורכומין נמנה עם הכורכומונואידים, פיגמנטים המקנים לכורכום את צבעו הצהוב-כתום ומשתייכים לקבוצת הפוליפנולים. במחקרים שבדקו את ספיגתו של כורכומין שנצרך דרך הפה, נתגלה כי 40% עד 85% מהכורכומין עובר דרך מערכת העיכול ללא ספיגה. מחקרים נוספים מצאו כי תוספת של פיפרין (המרכיב הפעיל בפלפל שחור), מגבירה את ספיגת הכורכומין במעי. כן נמצא כי צריכת כורכומין בתוספת פיפרין במשולב עם מזון שומני, מעצימה גם כן את זמינותו הביולוגית של הכורכומין לגוף. כך גם פורמולות המשלבות ברומלין (אנזים מצמח האננס), המאפשרות לכורכומין להספג פי 2000 טוב יותר מאשר בצורתו המקורית (בדומה לתועלת שבתוספת פפרין).
לצפיה במוצרי כורכומין באייהרב- נא לחצו על “הצג את כל מוצרי IHERB בקטגוריה” שבתחתית העמוד.