תפריט סגור

פוספטידיל סרין מצמצם חלבון שמעורב בפרקינסון

במחקר שנערך בארץ בשנת 2012, חוקרים באונ’ תל אביב גילו כי פוספטידיל סרין מצמצם דרמטית את ההשפעה השלילית של הגן הגורם לייצור החלבון הפוגע ב”חומר השחור” במוח וגורם למותם של תאי דופמין אצל חולי פרקינסון. לחצו כאן למאמר המלא.

עצות ותוספים נוספים היכולים להאט את התקדמות המחלה לפי פרסומים ברשת:
מומלץ להימנע מצריכת שוקולד (מכיל חומר בשם β-PEA ההופך בגוף להידרוקסיל הגורם למות של תאים עצביים מסוג דופאמין). קראו כאן על הקשר בין צריכת שוקולד למחלת הפרקינסון. צמצמו את צריכת היין, החלב וגבינות.
כמו כן הימנעו מפרי האנונה, מלעיסת עלי גת (קראו כאן אודות המחקר). הימנעו מעישון, אכילת מזון מטוגן ובשר אדום וצריכת מזון עתיר שומן בכלל ושומן מן החי בפרט. גם עודף סידן במוח גורם למחלת פרקינסון לפי מחקרים.

מחקרים מצביעים כי מחסור בויטמין D מגדיל פי 3 את הסיכוי ללקות בפרקינסון (לקראית המאמר). מחקרים שונים טוענים כי פלבנואידים (הקיימים גם בפירות יער ושתיית תה ירוק), פסיפלורה (לחצו לפרטים על המחקר), פלפלים אדומים (כתבה בנושא), ותוסף תזונה הנקרא “רזברטרול” (קישור למאמר)- מועילים להאטת התפתחות פרקינסון.

מחקר ישראלי באונ’ בן גוריון מצא חלבון בשם BMP5/7 שיכול לעצור את מחלת הפרקינסון. לחצו כאן לקריאת המאמר.
דיכאון לא מטופל גורם לסיכון של פי 3 ללקות בפרקינסון (מידע נוסף אודות המחקר). 

לסיכום,
צמצמו צריכת שוקולד, פרי האנונה ועלי גת. הימנעו ממזון מטוגן ושומן מן החי (בשר אדום, חמאה וגבינות). המנעו מתוספי סידן ומעישון. טפלו בהפרעות במצבי רוח (דיכאון/חרדה). שטפו היטב בסבון ירקות ופירות משיירי הדברה.

מנגד, שקלו לצרוך פוספטידיל סרין ורזברטרול, צרכו תה ירוק, פלפלים ופירות יער אדומים,. בדקו את שיעור הויטמין D בגופכם והשלימו חוסר (מומלץ בטיפות על בסיס שמן זית ותוך מעקב רופא). עסקו בפעילות גופנית והימנעו לחלוטין משימוש בסירי אלומיניום או טפלון המכילים חומרים שפוכעים בבריאות (העדיפו סירי נירוסטה).

>>>> להזמנת התוסף פוספטידיל סרין