תפריט סגור

קקאו (בעיקר בשוקלד מריר) עלול לגרום לפרקינסון ובעל תכולת קדמיום ועופרת גבוהים

עמוד זה בבניה ויתעדכן בקרוב.

מדענים מ- Assam University in India בראשות פרופ'  Borah et al  גילו שצריכת שוקולד יכולה לגרום לפרקינסון, בשל מרכיב המכונה β-PEA שגורם ליצירת חומר המכונה הידרוקסיל הגורם לחימצון המוליך העצבי דופמין

ממצאי המחקר פורסמו במגזין Neuroscience Bulletin

https://en.wikipedia.org/wiki/Phenethylamine

https://www.consumerreports.org/health/food-safety/lead-and-cadmium-in-dark-chocolate-a8480295550/

preventdisease.com

worldhealth

confectionerynews

הארץ
וואלה