אומגה-3 מורכבת משלוש חומצות שומן: חומצה אלפא-לינולנית (ALA) ממקור צמחי, חומצה איקוסאפנטאנואית (EPA) וחומצה דוקוסאהקסאנואית (DHA). מחקרים טוענים שהחומצה הפוטנטית ביותר מבניהן היא ה-DHA, אך מוצרי אומגה 3 רבים אינם מכילים כמות מספקת של חומצה זו לגוף. על-פי מחקרים, ה- DHA היא חומצת השומן בעלת התועלת הגבוהה ביותר לרקמות הגוף מבין שלושת חומצות השומן. בבדיקת יעילותן של החומצות DHA ו-EPA נמצא כי ה-EPA עלול אף להפריע לקליטת ה-DHA עד כדי צמצום רמתו בדם. מחקרים אחרים הציגו כי ה-DHA יעיל משמעותית מ-EPA בהפחתת כולסטרול, טריגליצרידים ולחץ דם. עוד נמצא כי ילדים שקיבלו DHA מינקות ועד בגרות, היו בעלי כישורים קוגניטיביים, חברתיים ומוטוריים משופרים ולעיתים אף בעלי IQ גבוה יותר.